Βγάλε τα αγριόχορτα από το μυαλό σου

Βγάλε τα αγριόχορτα από το μυαλό σου

Ιανουάριος 22, 2020 0 Από Manos

Βγάλε τα αγριόχορτα από το μυαλό σου είναι μια συμβουλή που την άκουσα από πολλά βίντεο του Jay Shetty. Στην αρχή δεν είχα καταλάβει την σημασία αυτής. Μετά από αρκετό καιρό και ασχολούμενος με τους στόχους μου κατάλαβα.

Όποιος έχει ασχοληθεί εντατικά με συγκεκριμένους στόχους που έχει βάλει στη ζωή του θα αντιληφθεί εύκολα τη θέλει να πει ο ποιητής. Βλέπεις όταν βάζεις ένα στόχο και αρχίζεις να κυνηγάς, είσαι συγκεντρωμένος και με πάθος μέσα σου. Περνάνε οι μέρες ή μήνες και αρχίζεις να ξεχνάς. Το πάθος μειώνεται και αποκλίνεις από τους στόχους σου. Γιατί; Όλοι μας, συνήθως, το κάνουμε και αυτό που πραγματικά κάνουμε είναι να βάζουμε άλλους στόχους. Δηλαδή ακολουθούμε στόχους που “φύτρωσαν” γύρω από τον αρχικό στόχο μας. Δηλαδή “αγριόχορτα”.

Τι είναι τα αγριόχορτα; Ιδέες, και μπορεί να είναι καλές ιδέες αλλά να μην αρμόζουν για εσένα. Πράξεις που ίσως να μην έπρεπε να κάνεις. Συνήθως εκείνη την ώρα σου φάνηκαν χρήσιμες αλλά εν τέλη ήταν μη σχετικές με τους στόχους σου. Στόχοι οι οποίοι σε απομακρύνουν αντί να σε φέρνουν κοντά σε αυτό που θέλεις πραγματικά να κάνεις.

Πιστεύω δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει υποκύψει σε αυτήν την παγίδα. Όλοι οι self developement coaches προτείνουν να γράφεις τους στόχους σου σε ένα χαρτί και να το κολλάς κάπου στο γραφείο ή στην κουζίνα σου. Σε ένα μέρος να μπορείς να τους διαβάζεις τακτικά. Έτσι θα είναι ευκολότερο να μην βάζεις άλλους στόχους (επίκαιρους βλέπε σχετικό άρθρο) οι οποίοι θα σε απομακρύνουν από τον αρχικό στόχο ή στόχο ζωής.

Ανά διαστήματα πρέπει να κάνουμε επαναπροσδιορισμό των επίκαιρων στόχων μας με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι σε συγχρονισμό με τους στόχους της ζωής μας. Να ρωτάμε το γιατί κάνουμε αυτό που κάνουμε. Είναι η σωστή κατεύθυνση για εμάς; Θα αποκομίσουμε μακροπρόθεσμα αυτά που έχουμε στοχεύσει; ή απομακρυνόμαστε από αυτά;

Εμπειρικά θα σου πω είναι πολύ δύσκολο να παραμείνεις απόλυτα συγκεντρωμένους στους στόχους σου. Απαιτεί προσπάθεια να αφαιρείς “τα αγριόχορτα” από το μυαλό σου. Βγάλε τα αγριόχορτα από το μυαλό σου. Καλή επιτυχία.

Photo by Sushobhan Badhai on Unsplash