Οι στόχοι της ζωής και πως βάζω στόχους

Οι στόχοι της ζωής και πως βάζω στόχους

Δεκέμβριος 23, 2019 0 Από Manos

Αυτό κι αν είναι κάτι δύσκολο αλλά και εφικτό. Κάτι που μας βάζει όλους σε δύσκολη θέση με τα ποιο κοντινά μας άτομα. Αυτούς που αγαπάμε περισσότερο. Οι στόχοι όλων μας έχουν 2 μορφές είναι “οι στόχοι της ζωής” ή μεγάλη στόχοι και τους μικρούς στόχους ή “επίκαιρους στόχους”. Οι μεγάλη στόχοι είναι αυτή που όταν θα κλείνεις τα μάτια σου για να φύγεις από αυτήν την ζωή θες να είσαι εκπληρωμένος. Οι μικρή έχουν μικρότερη βαρύτητα αλλά είναι σημαντική και μπορεί να μην έχουν σχέση με τους μεγάλους.

Οι στόχοι της ζωής

 1. Μην ακούς κανένα και πράττε τα κατά νου. Όποιο κι αν είναι το γνωστικό σου επίπεδο πρέπει να πράξεις σε κάθε δεδομένη στιγμή αυτό που είναι για σένα το λογικό και πιστεύω.
 2. Μη βάζεις πολλούς στόχους. 3-5 είναι μια χαρά
 3. Μην βάζεις στόχους σε απόλυτα νούμερα. Πχ τόσους ακόλουθους, Τόσα το Μήνα,
 4. Οι στόχοι να είναι δική σου. Όλοι υποκύπτουμε στην παγίδα της κοινωνίας, αυτό το αμάξι, τόσα χρήματα, τόσο κοινό κτλ. Ενώ: “Να ορίζω τη μοίρα μου”, “να γράφω καλά άρθρα”, “η εργασία μου να είναι τέτοια ώστε αυτοί που αγαπώ να έχουν εύκολη πρόσβαση σε μένα κατά την ώρα της εργασίας μου”…
 5. Να είναι από “τσιμέντο”. Να μπορείς να τους ακολουθείς τόσο όσο δε πάει άλλο.

Επίκαιροι στόχοι

 1. Να ακούς τι λένε οι άλλοι αλλά να πράττεις τα κατά νου.
 2. Οι στόχοι σου να είναι χρονικής φύσεως. Μικρής κλίμακας με τη μέρα ή το μήνα άντε και έτους.
 3. Οι στόχοι να έχουν 2 διαβαθμίσεις. Χαμηλότερο, Μεσαίο. Για κάθε φορά που οι στόχοι σου προσπερνάν μια από τις διαβαθμίσεις γιόρτασέ το. Πχ χαμηλότερο: τόσα το μήνα, μεσαίο: τόσα το μήνα. Αν ξεπεράσεις το μεσαίο, το ανώτερο όριο η στόχος δεν υφίσταται. Είσαι ήδη εκεί.
 4. Κανένας επίκαιρος στόχος δε πρέπει να έρχεται σε σύγκρουση με έναν από τους στόχους ζωής
 5. Έχε ευέλικτους στόχους. Όταν καθορίζεις τους στόχους σου βάζε στόχους που να μην είναι από τσιμέντο. Το τσιμέντο δεν οργώνεται. Να είναι από χώμα. Ακόμα και αγριόχορτα να φυτρώσουν είναι ευκολότερο να τα αφαιρέσεις. Δλδ εάν δε βγάζεις χρήματα από ένα μπλόγκ αρχικά ο στόχος πρέπει να είναι ας βγάλω 10ε. μετά 100ε, 1000ε κτλ
 6. Γράψε κάπου το γιατί έβαλες αυτόν το στόχο. Ένα είναι σίγουρο, κάποιες μέρες θα βαριέσαι. Εκείνες τις μέρες πρέπει να θυμηθείς το γιατί.
 7. πάτα εδώ για ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο πάνω σε αυτό

Εχε μια λίστα με τους στόχους της ζωής και τους επίκαιρους και κάνε τακτική ανάγνωση και διόρθωση.

Για πες μου τώρα τις απόψεις σου;

Photo by Annie Spratt on Unsplash